sâmbătă, 10 decembrie 2016

Locuri de vizitat in Bruxelles

        

               Bruxelles, ma belle...

                                         
      Personal, nu vad Bruxelles ca un oras frumos,  însa are "acel ceva" care îți dă oarecum dependență.
      Acum câteva lucruri despre care se spune ca sunt specifice Bruxelles.

          1. Manneken-Pis.
      În inima centrului vechi se găseşte unul dintre cele mai ciudate obiective turistice din Bruxelles. Este vorba despre o statuie a unui băieţel dezbrăcat care face pipi într-o fântână, cunoscută sub numele de Manneken Pis. Nimeni nu ştie exact când şi de ce această statuie deloc prea impunatoare a devenit atât de celebră. De-a lungul timpului, acest mod personaj a devenit simbolul orasului si unul dintre cele mai vizitate locuri din Bruxelles. Manneken Pis este o statuie micuţă cu o garderobă imensa...serios are foarte multe costume. Există sute de costumaţii diferite. Serios, foarte multe...Ce am mai aflat este însă că nimeni nu ştie cum de a devenit acest pişăcios "mascota" oraşului, dar toţi fac într-o veselie ministatuete care pot fi cumpărate ca suvenir, brelocuri, magneţi, şi, "favorita mea" , figurine de ciocolată. Si da, pentru că cine nu îşi doreşte să mănânce un pişăcios.
      Până la urmă dacă tragi linie, nimeni nu ştie ce-o fi fost în capul lui nenea ăla Hieronimus Duquesnoy the Elder care a sculptat băieţelul pişăcios, şi dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că era baut. :))
      Si acum, "încântați-vă" privirea cu minunăția :))



      Câteva din costumele "micuțului"



                                              
            2. Atonium.
        Aceasta structură celebră a fost concepută ca un proiect temporar, dar a devenit o atractie turistică.
                                                                    
   Atomium în cifre:
   Înălţime – 102 metri
   Greutate – 2400 tone
   Sferele: 7
   Suprafaţa – 1082 metri patrati / 240 metri pătraţi pe nivel.
   Diametru – 18 metri
   Tuburile dintre sfere:
20 tuburi
   Diametru – 3 metri
   Lungime – între 18 şi 23 metri

      Mai multe nu stiu despre aceasta construcție, cred ca nimeni nu stie, însă cred ca poza vorbește de la sine...
                                       

          3.Grand Place (Grote Markt) - Piata centrală din Bruxelles.


      Se spune că este una dintre cele mai frumoase pieţe din Europa, dacă nu din lume. Vorbitorii de franceză o numesc „Grand-Place”, în timp ce în olandeză este numită „de Grote Markt”. Si da, aici se vorbesc oficial trei limbi:olandeza,franceza si engleza. Grand Place este obiectivul turistic principal din Bruxelles. Cele mai cunoscute evenimente care au loc aici sunt Ommegang (o procesiune istorică ce are loc la începutul lunii iulie) şi covorul de flori bienal. Covorul de flori care se ţine o dată la doi ani, câteva zile în jurul datei de 16 august.



           4.Palais Royal - Palatul Regal din Bruxelles.


      Este o reşedinţă regală oficială situată în centrul capitalei Belgiei. Deşi în trecut a fost folosit drept locuinţă de către mulţi regi, astăzi este rar folosit de Familia Regală a Belgiei care locuieşte în Castelul Regal de la Laeken aflat la marginea oraşului Bruxelles. Palatul Regal este situat în faţa superbului Parc Bruxelles şi a unei pieţe foarte lungi numite chiar Place des Palais sau Paleizenplein care desparte palatul de parc. Palatul Naţiunii, cel care găzduieşte Parlamentul Federal Belgian se găseşte vis-a vis de Palatul Regal. Această aşezare reprezintă cele două simboluri cheie ale sistemului de guvernământ belgian; o monarhie constituţională şi democraţie parlamentară.

 


      Bineînțeles, sunt multe alte locuri interesante de vizitat. Însă eu ma opresc aici, dar nu înainte de a vă arăta cateva imagini amuzante, parerea mea.
.                                 
                                        
      Vreau sa subliniez faptul ca acest câine, este, defapt, o statuie care urineaza si ea/el :)) Deja nu mai o ciudățenie...

      Ceva cu adevarat interesant, arta stradală. Este o adevărată încântare !

    
                                         

        Ma opresc aici si vă astept în articolul următor. Despre artă...cu bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu